Singgahan Perjalanan

Klik Churp-churp / Says

Senarai Kedai Buku Yang Menerima Baucer Buku 1Malaysia | Jom pergi serbu ramai-ramai!

Salam. Ramai yang bertanya dan tertanya-tanya kedai buku mana yang akan terima baucer buku 1Malaysia ni? Harap maklum ye, bukan semua akan terima baucer ni. Kedai-kedai buku yang kecik-kecik tak boleh la, hanya yang ambil bahagian je boleh. Jangan pulak pergi Kedai Buku MakCik Siti *let say*, pastu nk guna baucer, memang kena lempang sedas dua la gamaknya.

Senarai syarikat yang menerima Voucher Buku 1 Malaysia adalah seperti berikut SAHAJA :

1. Syamoz Sdn Bhd
2. Sykt Muda Osman Sdn Bhd
3. BN Supplies & Trading
4. Dynamik
5. Popular Bookstore
6. Boarders
7. Arena Ilmu
8. A/C Book Sdn Bhd
9. Syarikat My Bookstore Sdn Bhd (buku terbitan UNIMAS sahaja dengan potongan 10%)
10. Uniworld Bookstore (Kota Samarahan) (buku terbitan UNIMAS sahaja dengan potongan 10%)
11. MPH
12. Kinokuniya
13. PTS
14. Kedai/koperasi buku universiti korang 
(*untunglah kalau koperasi uni korang ada jual banyak buku, uni aku takde pun =.=)

*jom pergi borong ramai-ramai kat kedai ni :D

UPDATE DI BAWAH!



- Elakkan baucer anda dari terkoyak, sedikit pun jangan. sesetengah kedai memang akan reject terus.
- Elakkan dari kena air.
- Pastikan cop universitu jelas dan penuh. sesetengah kedai ada juga yg reject, depends on cashier.
- MPH Alamanda tak benarkan ambik majalah guna baucer. MPH lain tak pasti.
- POPULAR boleh ambik apa saja, kecuai topup.
- Boarders tak boleh ambik majalah, dan boleh pakai hanya RM10 untuk alat tulis.
- Kerajaan mungkin ambik tindakan mana-mana pelajar yang menjual baucer mereka kepada pihak lain.

8 comments:

  1. Asalamu...

    sekadar pendapat, kedai buku yang menerima voucher tersebut tidak secara umumnya sebagi kedai buku yang terkenal dengan buku pelajar Universiti, contohnya pustaka mukmin, minerva, dan sebagainya. sedangkan syarikat berkenaan dikenali uruf sebagai gudang buku universiti, pelik adakah ini dikatakan kroni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..
      ada dua kemungkinan di sini yg saya juga tidak pasti..
      1. mungkin juga ada kroni seperti yg putramahkota katakan tadi.
      2. mungkin juga kedai2 buku tersebut tidak mengambil bahagian dalam penerimaan baucer tersebut.

      Delete
  2. ermm... kinokuniya mcm mane plak?? boleh beli anything?

    ReplyDelete
  3. TUKA COVER SET GNE BAUCER LEY???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..
      boleh je kalau tokey kedai tu nk pkai baucer utk anak dia :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...