Singgahan Perjalanan

Klik Churp-churp / Says

Ariff Alfian Rosli | Pelajar Melayu gay kahwin di Dublin


SUMPAH GELI!!

Ariff Alfian Rosli, seorang pelajar jurusan perubatan tajaan Petronas di University College Dublin, Ireland. Misteri kehilangannya selama 3 tahun tanpa khabar berita akhirnya terbongkar. Kini, Ariff Alfian Rosli mula mencipta nama di segenap pelusuk Malaysia. Orangnya pandai, jika tidak mana mungkin dia berjaya belajar ke luar negara. Tapi sayang, GAY!!!

Menurut Encik Rosli Harun, beliau dan isterinya telah 8 kali ulang alik ke Dublin untuk menjejaki anaknya itu. Namun, semua misteri terlerai apabila 
dia didapati telah berkahwin dengan Jonathan, seorang lelaki warga Dublin. Hati ibu bapa mana yang tak hancur bila anak yang lama menghilang, muncul khabar berita sebegini. Malu, jijik dengan apa yang berlaku.

Untuk makluman, pihak Petronas telah pun menyaman ayah Ariff selaku penjamin pertama dengan menuntut kembali wang pengajian RM890,000 yang telah dilaburkan kepada Ariff.

Entah apa yang berlaku di sana kita tak tahu. Bagaimana dia terjebak dengan pergaulan bebas sejenis ini kita tak tahu. Aahh!! Persetankan itu semua! Tergamak dia memperlakukan sebegini rupa terhadap ibu bapanya. Bukan saja menanggung malu akan perbuatan jijik dia, malahan hutang beratus-ratus ribu kini terbeban ke atas ayahnya. Ibarat jatuh ditimpa tangga.

Siap kahwin pakai baju Melayu lagi. Memang mencemarkan kesucian agama Islam, apatah lagi bangsa Melayu dan negara kita sendiri, Malaysia. Boleh senyum bahagia lagi. Bahagia la kau dunia gay ni, bahana di akhirat kelak.






Memang anak derhaka ni!!

p/s: sama-sama kita doakan agar dia berubah, bertaubat dan kembali ke pangkal jalan. moga-moga perkara sebegini jauh dari anak-anak muda kita sekarang dan masa hadapan. tak salah untuk saling mengingati dan menasihati. dan semoga dipermudahkan segalanya buat keluarga Encik Rosli Harun.

Sumber : RotiKaya

3 comments:

  1. semoga Allah membuka pintu hatinya dan kembali ke pangkal jalan..kasihan ibu bapa yang membesarkannya...betul2 kiamat dah nak dekat...

    ReplyDelete
  2. apa yang dia buat agak memalukan tapi..kita tak boleh mendiskriminasikan dia..sebagai manusia kami tak sempurna ada di kalangan kita yang gay dan ada yang bukan..the world is not perfect and we are not perfect. dia dilahirkan macam ini nak buat apa..fikiran mental dia dah diprogramkan sejak dia lahir bukan salah dia... society should understand people.. :) i dont hate me or treat him like a freak he is human and humans are not perfect...May GOD show him the right path.:) p/s jangan marah ye say cuma beri pandangan saya je hehe..peace

    ReplyDelete
  3. first of all im not gay....im straight.....hehe
    neway...
    can u plz re-edit and delete the phrase "memang sial anak derhana ni!!"...
    get a life larrr.....
    ko pikir ko nie bagus sgt lar kan....
    ntah2 ko lagi banggang dari dier!!
    if u think he is not in a right path...juz start blessing him and pray for him so that he could be back to the right path,.....dun juz simpl throw out words on ppl as u r so perfect to say and judge on others....
    only god can judge humans.....so plz respect others!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...